Uro i krop eller hoved 

Tanker, bekymringer, grublerier kan give anledning til uro i krop og hoved,

og ofte bringer uroen flere tanker og frustrationer med sig, og dermed mere uro

Har du svært ved at finde ro, en følelse af at du konstant er i dine tanker, måske en sitren i kroppen og ubehag. Når vi går rundt og grubler, overtænker og/eller bekymrer os, så bliver vi drænede og ofte i dårligt humør, korte for hovedet, trætte og irritable. Ofte avler det blot flere tanker, grublerier og bekymringer, og dermed har vi skabt en dum spiral.


Man må godt bekymre sig og gruble lidt, det er helt normalt, problemerne og mistrivslen opstår når det bliver for meget, når vores grublerier og bekymringstanker får for meget opmærksomhed, og når vores strategier er uhensigtsmæssige.


Græsplæne filmet ovenfra klippet som glad ansigt
Kvinde ude i det fri for at finde ro i hovedet

Med metakognitiv terapi lærer du at reducere den tid du bruger på negative tanker og grublerier, du lærer nogle nye tankestrategier og du lærer at forholde dig afkoblet til dine tanker, for tanker er noget du HAR, og dermed også noget du selv kan beslutte hvad du vil gøre ved.

Det du fokuserer på det vokser, og bruger du for meget tid på grublerier og bekymringer om fortid og fremtid, så risikerer du at blive ude af stand til at handle på det der rent faktisk er vigtigt, eller det som skal få dig videre.

Omvendt vil du opleve, at når du lærer og erfarer resultatet af at bruge mindre til på dine negative tanker, så får du meget mere energi, glæde og overskud. Du får overskud til det der er vigtigt, overskud til at være nærværende og/eller overskud til at handle på nogle vigtige ting.