Selvværd

Selvværd er en mærkelig ting, nogle gange er vi ikke engang klar over at vores selvværd ikke er som det skal være, og nogle gange forveksler vi det med selvtillid.

Dengang jeg selv blev ramt af stress og angst, var jeg slet ikke klar over, at det hang sammen med mit selvværd. Jeg var i øvrigt sikker på at mit selvværd var helt som det skulle være.


Men jeg lærte hvad selvværd er, og hvor stor en betydning det har for vores mentale trivsel.


At arbejde med sit selvværd, handler IKKE om kikke sig selv i spejlet om morgenen og sige pæne ting, faktisk vil jeg vove at påstå det kan have modsatte effekt (i nogle tilfælde).


Det handler nemlig om noget helt andet, nemlig et mere grundlæggende arbejde, hvor du begynder at lytte og respektere dine egne behov. Sortere i hvad der er vigtigt, blive bedre til at vælge til og fra, og en helt masse andre ting.


Men når du først får sat gang i dén spiral, så starter for alvor en udvikling du kan mærke.

Mark med ro og frihed der symboliserer selvværd
Kvinde finder ro og symboliserer bedre selvværd

Det er svært at forklare hvordan et godt selvværd føles, men du vil forstå når du oplever det.


Det giver en kæmpe ro, det giver en grundlæggende rar og grounded følelse, en følelse af at have det rigtig godt, tænke mindre over ligegyldige ting. Bruge mindre tid på (for dig) ligegyldige mennesker.


Det er en følelse af ro og styrke på samme tid.


Jeg har hjulpet rigtig mange til at få mere ro og et bedre selvværd, og alene dét arbejde, fører til meget mindre stress og uro, og for nogen er det alene vejen ud af angst og depression.


Når man kombinerer metakognitiv terapi med det grundlæggende selvværdsarbejde, så har det en fantastisk effekt. PRØV DET.

unsplash